VABILO NA 2. SIMPOZIJ DSKOS

 Dragi člani, kolegi in somišljeniki vabimo vas na 2. simpozij Društva za supervizijo, koučing in organizacijsko svetovanje.

 

Povabili smo 3 vrhunske strokovnjake, ki supervizijo praktično izvajajo, jo raziskujejo, o njej pišejo in učijo. V svojih predstavitvah in delavnicah bodo podelili  znanje in izkušnje ter nam odstrli kakšno malo “skrivnost” svojega uspešnega dela.

  • Dr. Maša Žvelc: dr. psihologije, integrativna psihoterapevtka, soustanoviteljica Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje, psihoterapevtka in supervizorka. Zunanja sodelavka na fakultetah v Sloveniji ter inštitutih v tujini, sourednica revije Psihoterapija. V predavanju bo izpostavila dejavnike, ki spodbudno vplivajo na kvaliteto supervizijskega procesa ter dejavnike, ki proces ovirajo. V delavnici bo predstavila glavne kategorije učinkovitih supervizorjevih intervencij in jih povezala s konceptom matric v superviziji.
  • Dr. Aleksandra Schuller: je registrirana plesno-gibalna terapevtka s specializacijo v gibalnoterapevtskem pristopu Avtentično gibanje (Authentic Movement) ter edukantka programa Ustvarjalna supervizija (Creative Supervision Postgraduate Diploma Course, London Centre for Psychodrama). Slednji ima tudi status t.i. priznanega izobraževalnega programa s področja supervizije v psihoterapiji pri HIPC UKCP. Schullerjeva je doktorica znanosti s področja literarnih ved in magistra Pomoči z umetnostjo. Kot plesno-gibalna oziroma integrativna umetnostna terapevtka deluje v zasebni praksi, delno pa je zaposlena kot visokošolska učiteljica Univerze na Primorskem. Je gostujoča predavateljica različnih evropskih visokošolskih ustanov s področja umetnostnih terapij, ustanovna članica in predsednica Združenja plesno-gibalnih terapevtov Slovenije.
    Ustvarjalna supervizija je supervizijski pristop, ki v ospredje postavlja z umetnostnimi izraznimi sredstvi udejanjeno prakso profesionalne refleksije. Supervizanti svoje strokovno delovanje in z njim povezane teme obravnavajo s pomočjo različnih umetnostnih medijev/izraznih načinov; z uporabo raznovrstnih konkretizacijskih/ projekcijskih tehnik kakor tudi tehnik t.i. neposrednega, utelešenega izkustva, izhajajočih iz plesno-gibalne terapije in psihodrame. Predstavljeni bodo temeljni teoretski koncepti in metodologija dela Ustvarjalne supervizije kot jo je v desetletjih svoje supervizijske prakse vzpostavila Anna Chesner kakor tudi značilnosti t.i. utelešene supervizije, ki jo z uporabo principov Avtentičnega gibanja razvija Schullerjeva.
  • Mag. Miran Možina: dr. med. spec. psihiater, sistemski psihoterapevt, učni terapevt in supervizor, direktor in predavatelj na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Prijave pošljite na naslov drustvoskos@gmail.com do 27.11.2018. Prepričana sem, da bo simpozij obogatil naše strokovno znanje o superviziji.

Kotizacija: 20 eurov za člane, za nečlane: 40 eurov.
Udeleženci boste lahko kotizacijo in članarino poravnali v gotovini ob prihodu ali z nakazilom na TRR društva pri Delavski hranilnici: SI56 6100 0001 5343 904. Referenca: 00 in datum nakazila.

Več informacij: program_simpozij_dec 2018

Lepo pozdravljeni.

Brigita Rupar

Ta vnos je bil objavljen v Naslovne objave, News. Zaznamek za trajno povezavo.