Študijski dnevi Janeza Bečaja 2015

ŠTUDIJSKI DNEVI JANEZA BEČAJA  2015 SO ZA NAMI

22. in 23. maja 2015 smo se člani Društva za supervizijo zbrali na Debelem Rtiču, kjer smo se podali na avanturo iskanja zaklada: učnega in družabnega. Preživeli smo dva čudovita dneva ob učenju in druženju. Spoznavali smo se v novi luči, odkrivali svoje zaklade in jih delili z drugimi ter se tudi veliko smejali. V mislih smo bili tudi pri idejni in tudi siceršnji vodji ŠD, Marini, ki se nam žal ni mogla pridružiti.

V petek smo se na začetku v družbi Nuše in Vesne popeljali proti našim pričakovanjem in ciljem. Sledila je delavnica Čuječnost in stik s samim sabo v družbi Cvetke in Janija. Po večerji je sledila piratska fešta, kjer smo se ob zvokih plesne glasbe podali na avanturo Pjetruške in Ženje: to je bilo smeha in pozitivne energije…

Sobota se je pričela z retrospektivo o Janezu Bečaju, kjer sta nas Jože in Tomaž popeljala v Bečajev svet. Ob jutranji kavici smo obujali spomine in spoznavali, da je v nekaterih supervizorjih pustil globok odtis. Skupščina je minila v znamenju menjave Izvršnega odbora; dosedanjemu, pod vodstvom Darje Matičetove, je potekel mandat, zato smo se njihovemu delu poklonili, se zahvalili za angažiranost tudi tistim, ki jih ni bilo z nami in potrdili člane novega Izvršnega odbora s predsednico dr. Brigito Rupar. Več o poteku skupščine, poročilih, dogovorih, nadaljnjem programu ipd. v posebnem poročilu.

Ajda Eiselt nas je z delavnico o Etiki v superviziji popeljala v drugačne dimenzije razmišljanja, nam predstavila Etični kodeks, nam približala pomen nečesa tako abstraktnega kot je etika za konkretno supervizijsko situacijo.

V soboto okrog 16.30 smo uspešno pripluli v zaliv. Polni vtisov in odtisov. V naših jadrih se je nabral  nek nov veter.

Heja bumbarasa!

Jani Stergar

Ta vnos je bil objavljen v Naslovne objave. Zaznamek za trajno povezavo.